Avtalsrätt - Förändrat köpekontrakt

2017-07-12 i Anbud och accept
FRÅGA
Står i klpekontraktet att Internet ingår i avgiften vilket är fel köparen blir upplyst om detta men vill fullfölja köpet och skriver på. Kommer sedan efteråt och kräver pengar tillbaka är detta rätt?
SVAR

Hej,

Tack för att du har vänt dig till oss på Lawline med din fråga.

Eftersom ni har ändrat villkoren för köpet, och köparen blir upplyst om detta samt väljer att ingå avtal så är det detta nya som gäller. Det problematiska för er del kan dock bli att visa på att internetavgiften inte ska ingå, om nu detta finns med i det skriftliga köpekontraktet.

Så kort sagt: Juridiskt sätt så har köparen gjort fel och kan inte kräva tillbaka några pengar, men rent praktiskt så finns det alltså en del svårigheter. Ni måste kunna bevisa att köparen har blivit upplyst om att internet inte ingår i avgiften, och att det faktiskt är under det villkoret som köparen har signerat köpekontraktet.

Hoppas att du har fått svar på din fråga,

Med vänliga hälsningar

Johan Håkansson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Anbud och accept (341)
2021-07-31 Har leverantören rätt till att höja priset i efterhand?
2021-07-30 Ändring av pris efter orderbekräftelse
2021-07-16 Avtalsbundenhet utan underskrift?
2021-07-13 När anses ett avtal ha ingåtts?

Alla besvarade frågor (94634)