Arbetad tid i arbetsgivarintyg

2019-08-31 i ARBETSRÄTT
FRÅGA
Jag ska skriva ett arbetsgivarintyg till en anställd och undrar om röda dagar, såsom vid jul och nyår ska räknas som frånvaro eller arbetad tid?
SVAR

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Enligt 47 § 2 st Lagen om arbetslöshetsförsäkring har en arbetsgivare en skyldighet att lämna ut ett korrekt arbetsgivarintyg. Det finns vissa upprättade mallar för hur ett arbetsgivarintyg ska se ut och vad som ska redovisas i det. Det återfinns mallar, bl.a, hos Arbetsförmedlingen. Mallarna brukar se likadana ut oavsett vilken a-kassa man tillhör.

Under "arbetad tid" ska timmar för helglön vanligen redovisas. Som arbetad tid räknas vanligen ledighet med bibehållen lön. Om inte löneavdrag görs för ledigheten räknas arbetsfria "röda dagar" och "klämdagar" som arbete, för arbetstagare som har fastställd arbetstid och månadslön.

Hoppas du har fått svar på din fråga och hör gärna av dig igen om du har fler funderingar!

Med vänlig hälsning,

Amanda Keith
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
AA31Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-02 13:36
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (1626)
2019-09-16 Provanställning - avbrytande utan skriftligt besked eller angiven anledning
2019-09-10 När får arbetsgivaren hålla inne lön?
2019-08-31 Är det lagligt att en barber får schemaläggning endast en vecka i förväg?
2019-08-31 Hur går lönebildning till i Sverige?

Alla besvarade frågor (72914)