Är det möjligt att teckna bilförsäkring under skuldsanering?

2017-06-04 i Skuldsanering
FRÅGA
Jag har skuldsanering. Jag o min pojkvän ska flytta ihop . Påverkas min skuldsanering något? Vad får jag göra under skuldsaneringen? Ex får jag stå för en bilförsäkring? ( min pojkvän är asylsökande o har körkort men försäkringen skulle bli billigare om den står i mitt namn?? Kan jag göra det? Jag vill inte riskera något med min sanering... vore tacksam för snabbt svar .
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Vid skuldsanering är tanken att man ska leva på ett så kallat existensminimum. Med detta avses ett visst förbehållsbelopp som består av din (1) boendekostnad och ett (2) normalbelopp som ska täcka dina vanliga levnadsomkostnader. Huruvida bilförsäkring kan räknas in här eller inte är svårt att svara på i det enskilda fallet. Svaret är dels beroende av hur stort ditt behov av en bil är.

Om det finns möjlighet att skriva bilförsäkringen i din pojkväns namn och ni endast vill skriva den i ditt namn för att det är billigare - har jag svårt att tro att detta skulle vara okej. Om du inte vill riskera någonting med din sanering rekommenderar jag därför dig från att avstå att skriva försäkringen i ditt namn.

Hoppas att svaret var till din hjälp och att allt går bra.
Mvh,

Nina Erlandsson
Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Skuldsanering (200)
2021-11-20 Ofullständig fråga
2021-11-18 Kan man arbeta i ett annat land men ändå beviljas skuldsanering?
2021-11-01 Kan man söka skuldsanering efter det att man gått i personlig konkurs?
2021-10-28 Skuldsanering och verksamhetsavveckling

Alla besvarade frågor (97404)