Anställningsdatum vid tillsvidareanställning

2017-04-27 i Anställningsformer
FRÅGA
Hej,vi har en projektanställd, som varit anställd sammanhängande MEN med ny sk tidsbegränsad anställning varje gång. Nu har hon fått fast anställning fr o m 2017-01-01. Vad ska jag sätta som hennes anställningsdatum?Datumet för den första projektanställningen?Datumet som hon fick fast tjänst?Tack på förhandMvh/Annika
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Frågan handlar om olika typer av anställningsformer, dels en projektanställning och en tillsvidareanställning. Projektanställningen har ett start och ett stoppdatum. Om personen ska bli tillsvidareanställd (fast anställd) finns det inget bestämt slutdatum för personens anställning. Den gäller tills den anställde själv eller arbetsgivaren säger upp anställningen. Eftersom personen fick en fast anställning 2017-01-01 är det i huvudregel detta datum som ska användas i det nya anställningsavtalet. Personen i fråga får en ny anställning och dagens datum när anställningen börjar ska anges. Dock har personen varit anställd vid ert företag från första dagen då projektanställningen började, vilken även ska finnas dokumenterat sedan tidigare.

Vid fler frågor eller funderingar ber jag dig kontakta ert fackförbund om ni är ansluten till ett sådant, eftersom jag inte vet något om företaget eller vad det gäller för bransch.

Jag hoppas att du har fått svar på din fråga. Lycka till i fortsättningen

Med vänlig hälsning,

Nathalie Byström
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Anställningsformer (794)
2021-07-28 Förlängning av visstidsanställning
2021-07-24 Får en provanställd användas på samma sätt som ordinarie personal?
2021-07-16 Lön för provjobb?
2021-07-09 Vad innebär en projektanställning?

Alla besvarade frågor (94327)