Ansökan om svenskt pass efter man begått brott/blivit dömd

2019-09-02 i Myndigheter
FRÅGA
Kan man få svensk pass om man har varit domt tidigare
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!

För att få ett pass eller nationellt ID-kort finns det ett krav på att man måste vara svensk medborgare. Om du är svensk medborgare uppfyller du kravet och du kan ansöka om att få ett svenskt pass. Om du inte är svensk medborgare kan du skicka in en ansökan om att få svenskt medborgarskap. Det kan du göra här hos Migrationsverket.

När du ansöker om svenskt medborgarskap begär Migrationsverket in uppgifter från andra myndigheter för att kontrollera om du har skulder eller har begått brott i Sverige. Migrationsverket kommer alltså begära in uppgifter från Polisen om du har begått brott eller om det finns misstanke om brott.

Om du begått brott och blivit dömd kan du ändå bli svensk medborgare men du måste vänta en viss tid. Det tid som du måste vänta efter du har begått brottet kallas karenstid och hur lång karenstid du har är beroende på vilket straff du blev dömd till. Här finns mer information om karenstiden.

Hoppas du fått svar på din fråga,

Med vänliga hälsningar,

Anna Ostanek
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
AB62Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-02 14:14
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Myndigheter (274)
2019-09-12 Krävs tillstånd för att sitta hundvakt åt tre hundar?
2019-09-12 Får en bygglovshandläggare handlägga ett bygglov på samma gata som den tidigare beviljat sådant på?
2019-09-02 Ansökan om svenskt pass efter man begått brott/blivit dömd
2019-09-01 Kan brottet ringa stöld utgöra ett hinder för inresa till Cypern?

Alla besvarade frågor (72857)