Anmälan till JO.

FRÅGA
Vad kan man göra nära polisen har redigerat ditt förhör? Jag var på förhör och jag bad om att han skulle spela in min röst och att jag skulle godkännas det efteråt. Jag har fått förhöret nu och jag märker att han har skrivit om förhöret och och det har tagits och lagts ord i förhöret? Advokaten gav förslag om att JO anmäla. Vad borde jag göra ? Polisen nekar.
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga! Jag tolkar det som att du deltagit i ett polisförhör som du senare märkt har redigerats på så sätt att det klippts, ändrats om m.m., utan din tillåtelse.

Utan att veta närmare detaljer om situationen ifråga instämmer jag med det förslag som din advokat givit dig. Det låter som ett bra alternativ att anmäla händelsen till JO då det i sådana fall rör sig om att du har blivit felaktigt behandlad av en myndighet eller tjänsteman på myndighet. Ifall utfallet blir att JO finner att polisen har agerat felaktigt kan hen rikta kritik mot myndigheten, vilket ofta leder till påtryckningar och därefter rättelse och/eller kompensation.

Det enklaste sättet att skicka in en JO-anmälan är att fylla in detta webbformulär och svara på däri angivna frågor.

Hoppas att du fått svar på din fråga!

Med vänliga hälsningar,

Nicolina Abaas
Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Justitieombudsmannen (JO) (46)
2021-12-05 Justitieombudsmannen bekräftelse på anmälan
2021-11-14 Hur anmäler man en kommunal tjänsteman?
2021-11-14 Vart vänder man sig om man är missnöjd med Försäkringskassan?
2021-06-09 Missnöjd med Polisens agerande

Alla besvarade frågor (97717)