Uppsägning av lokal.

Jag har ett företag som hyr ett fack i en verkstadsföretag lokal min fråga är i hyres kontakter står de att hyres avtalet gäller mellan 2013-02-01 till 2013-11-31 och att uppsägningen sker senast 3 månader innan avtalad tid går ut om inte uppsägning sker förlängs kontraktet med 1 år automatiskt. Går de och säga upp de redan nu? Eller funkar de? Hur ska man göra, har inte råd går i konkurs om ja inte blir av med lokalen!

Lawline svarar

Hej,

Tack för din fråga! Det står i avtalet att uppsägning ska ske senast tre månader innan avtalad tid går ut. I detta fall innebär det att du kan säga upp lokalen nu och att kontraktet därmed inte kommer bli förlängt efter den 31/11. Detta är ett generöst avtal då lagen stadgar att det i ditt fall ska vara 9 månaders uppsägningstid, om ni inte avtalat om längre tid. Mitt svar blir därmed, med viss reservation, att de tre månader som är nämnda i avtalet är för att förhindra en förlängning av avtalet efter den 31/11 men att det inte ska tolkas som att du kan säga upp avtalet nu och därefter flytta ut om tre månader. Avtalet kommer att löpa hyrestiden ut.


Vänligen,


Frida LindbergRådgivare
Public question details image

Tjänster till fast pris *

Behöver du hjälp med Fastighetsrätt och Hyresavtal? Vi hjälper dig till fast pris!

Avtalsgranskning4995 kr

Få ett avtal granskat av en utbildad jurist. Avtalet ska vara på svenska och får vara max 7 sidor långt. Juristen granskar avtalet och återkopplar till dig med skriftlig feedback. Vid behov i form av förslag på ändringar, tillägg och justeringar, samt rådgivning.

Betala medKlarna Logo
* Samtliga fastprisärenden hanteras av en jurist och inkluderar även en telefonavstämning