Vid fel i vara ska du vända dig till din avtalspartner

2017-10-14 i Avtal
FRÅGA
Hej, Mitt paket från gucci blev levererat och jag öppnade det så var paketet tomt! Sedan såg jag att paketet hade blivit öppnat från kanten ograciöst. Gucci levererar med UPS och har inte ett sändingsnummer men det finns nummer på retursedeln. Vad gör jag?
SVAR

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Eftersom varan inte hade avlämnats till dig bar Gucci (eller UPS som är deras avtalspartner) risken för varan, du har inget ansvar för varan innan du har fått den.

Då du mottar ett tomt paket har du rätt att kräva ersättning av Gucci som är din avtalspartner på grund av fel i vara. Du måste alltså kontakta Gucci med ditt problem.

Trots att UPS begått felet är det alltså Gucci du ska vända dig till eftersom du inte har rätt att ställa några avtalsrättsliga krav på UPS, eftersom du inte har något avtal med dem. Du ska vända dig till Gucci som i sin tur får vända sig till UPS.

Jag hoppas att mitt svar har varit till hjälp!
Med vänlig hälsning,

Jonas Wester
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1534)
2021-09-19 Gäller avtalet om vi skrivit under som fel parter (säljare resp. köpare)?
2021-09-14 Tilläggsavgift för fel bevis på rätt till studentrabatt
2021-09-07 Har en annonssajt rätt att neka annonsering?
2021-09-06 Har du rätt att få tillbaka pengar om du har glömt stänga av parkeringen?

Alla besvarade frågor (95724)