Vid bodelning ska värdering av egendomen ske så nära bodelningen som möjligt

2019-09-11 i Bodelning
FRÅGA
Vi skilde oss för två år sedan men har ännu inte bodelat. Värdet på bostaden har förändrats under denna tid, vilket värde bör användas? Dagens värde eller värdet vid skilsmässan?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

När man genomför en bodelning ska värderingen av egendomen göras så nära bodelningen som möjligt. Detta är inte något som följer av lag utan är en del utav utarbetad praxis inom svensk rätt. Det kan ibland löpa lång tid innan en bodelning faktiskt kommer till stånd och det har därför ansetts vara mer passande att värdera egendomen i anslutning med bodelningen, något som både anses vara enklare och mer rättvist.

Jag hoppas att du har fått svar på din fråga!

Med vänliga hälsningar

Josefin Tegnvallius Boklund
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
ABC7Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-12 08:22
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Bodelning (2297)
2019-09-16 Kan vi återta bodelning som gjorts under äktenskapet?
2019-09-16 Mitt ex vill varken köpa eller sälja vårt fritidshus
2019-09-15 Ingår de saker som jag har köpt sedan min flytt i en eventuell bodelning?
2019-09-15 Fråga om bodelning och giftorättsgods respektive enskild egendom

Alla besvarade frågor (72850)