Vem ska behålla hunden vid skilsmässa?

2019-07-31 i Bodelning
FRÅGA
Hej min kompis gubbe tog ut skilsmässa helt plötsligt o dom har hund men min kompis står som ägare o har betalat allt o nu vägrar gubben lämna tillbaka hunden.
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

enligt huvudregeln är en makes egendom giftorättsgods om den inte är enskild egendom. En hund räknas som egendom och ska därför tas upp i bodelningen. Därför måste man komma överens om vem som ska behålla hunden och vem som istället får motsvarande ersättning för hundens värde. Om personen vägrar lämna tillbaka hunden och ni inte är ense om vem som ska ha kvar hunden får man driva ärendet i rätten för at avgöra vem som ska behålla hunden. Men det bästa är självklart att försöka komma överens.

Hälsningar

Daniela Karlsson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
CA Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-08-01 15:30
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Bodelning (2325)
2019-10-14 Vad kan makar göra för att undanta viss egendom från bodelning?
2019-10-13 Enskild egendom ska inte ingå i en bodelning
2019-10-12 Kan man göra en bodelning när det har gått ett år sedan skilsmässan?
2019-10-10 Vilka möjligheter har makar att bo kvar i den gemensamma bostaden vid respektive makes dödsfall?

Alla besvarade frågor (73671)