Vem är avtalspart vid renovering av bostadsrätt?

2017-09-22 i Bostadsrätt
FRÅGA
Hej,Jag har anlitat en renoveringsfirma för att renovera mitt bostadsrätt. Under ansökningsbanketten (ansökan om medgivande till ombyggnad) har renoveringsfirman skrivit på och bostadsrättsföreningen har godkänt renoveringen. Nu ber en person i bostadsrättsföreningen att jag och min fru ska skriva på blanketten i stället för renoveringsfirman. Jag undrar hur lagen lyder?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline!

För renovering av bostadsrätt krävs bostadsrättsföreningens godkännande (7 kap. 7 § bostadsrättslagen). Detta godkännande gentemot bostadsrättshavarna, dvs dig och din fru i det här fallet, alltså har de rätt att kräva er underskrift för att ni ska få renovera lägenheten, eftersom det är ni som måste få tillstånd och inte renoveringsfirman.

Hoppas det besvarar din fråga. Tveka inte att höra av dig till oss igen nästa gång juridiken krånglar!

Vänliga hälsningar,

Samuel Karlsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Bostadsrätt (1217)
2021-07-24 Sätta in persienner i bostadsrätt?
2021-07-16 Kan styrelsen i en förening fatta beslut i strid mot stadgarna?
2021-07-02 Får man äga två bostadsrätter?
2021-06-30 Måste jag stå ut med störningar från en bostadsrätt som ägs av kommunen?

Alla besvarade frågor (94218)