Vad räknas till förmögenhet?

2017-04-19 i Migrationsrätt
FRÅGA
Jag är svenskmedborgare som kommer att gifta mig i sommar med min fästmö som är amerikanskmedborgare. Jag är student och fyller inte upp försörjningskravet. Vi båda har besparingar och vi tycker att vi kommer inte att vara beroende av staten. Min fråga är: kan man räkna besparingar som förmögen het? citat från migrationsverkets hemsida: "Du uppfyller också kravet om du har en tillräckligt stor förmögenhet som du och de familjemedlemmar som ansöker om uppehållstillstånd kan leva av”.
SVAR

Hej och tack för att du kontaktat Lawline!

Som förmögenhet räknas till exempel privatbostad, marknadsnoterad delägarrätt eller kontanta medel. Om det är så att du och din fästmö besparingar i form av t.ex. kontanta medel eller marknadsnoterade delägarrätter som möter kravet från Migrationsverket så, uppfyller ni också försörjningskravet.

Väl mött!

Sofia Nygren
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1208)
2021-07-31 Uppehållstillstånd pga anknytning
2021-07-31 Krävs permanent uppehållstillstånd för att få svenskt medborgarskap?
2021-07-26 Adoptera för medborgarskap
2021-07-25 Hur söker man asyl i Sverige?

Alla besvarade frågor (94587)