FrågaARBETSRÄTTÖvrigt 31/01/2019

Vad kan konsekvenserna bli av att lämna arbetet i förtid?

Hej!

Jobbar kommunalt med människor. Alla i personalen blev uthängda för att ha gått tidigare från jobbet, vilket man självklart inte får. Hur kan en arbetsgivare agera nu och vad är konsekvenserna av detta?

Lawline svarar

Hej!

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga.

Bestämmelser om uppsägning finns i lagen om anställningsskydd (LAS).

För att en arbetsgivare ska få säga upp en anställd måste uppsägningen vara sakligt grundad. En saklig grundad uppsägning kan vara att arbetstagaren inte fullgör sin arbetsskyldighet till sin arbetsgivare. Arbetsskyldigheteninnebär att arbetstagarna ska följa det som har avtalats mellan arbetsgivaren och arbetstagaren. Att lämna arbetet i förtid utan anledning är ett sådant agerande som strider mot arbetsskyldigheten. Dock är min bedömning att ert agerande inte är så pass tillräckligt allvarligt att det utgör grund för uppsägning, förutsatt att detta inte hänt tidigare. Arbetsgivaren måste samtala med arbetstagarens fackförbund innan en uppsägning kan verkställas.

Min bedömning är att er arbetsgivare kommer att samtala med er och fackförbundet. Konsekvenserna kommer bli en varning och möjligtvis löneavdrag. Detta förutsätter att ert agerande inte bedöms så pass allvarligt att agerandet strider grovt mot arbetsskyldigheten.

Jag hoppas du fick svar på din fråga.

Vänligen,

Malcolm HamiltonRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Arbetsrätt och Övrigt ? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000