Uppstallning uppsägningstid

2020-03-31 i Hyresavtal
FRÅGA
Min far bedrev stalluthyrning / uppstallning. Han dog i December 2019. I januari ville jag säga upp den personen som hyrde stallplats av honom, vi kom överens om utflyttning sista mars. Sista mars kommer han och säger att vi sa Maj., svårt att beviisa motsatsen tyvärr. Nu har jag skapat en skriftlig uppsägning som säger 1:a Maj och skickat via mail till personen. Är det något mer jag behöver tänka på? Det finns inget skrivet kontrakt mellan min far och hyresgästen.
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Uppstallning av häst är ett komplicerat område där olika lagregleringar gäller beroende på om avtalet gäller uppstallning av häst utan tjänst (dvs hyra av en box), eller om det är uppstallning av häst med tjänst (inackordering).

I ditt fall spelar det inte så stor roll – eftersom både du och hyresgästen kommit överens om att kontraktet endast gäller till 1: a maj. Det finns inget krav på att ett hyresavtal ska vara skriftligt – men som du nämner är det lättare att bevisa. Därför är det väldigt bra att du skickat ett mail – som bevisar att ni kommit överens om att uppsägningstiden är 1: a maj. Det enda jag hade rekommenderat är att få ett svar från hyresgästen som bekräftar detta.

Är det något annat du undrar över så är du välkommen att höra av dig!

Mvh,

Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Hyresavtal (1573)
2021-06-23 ​Vad händer om en hyresgäst avlider?
2021-06-21 Vad kan man göra om arean i hyresavtalet är felaktig?
2021-06-19 Kan man tvinga en inneboende att flytta ut?
2021-06-19 Förlänga eller förnya ett avtal på bestämd tid?

Alla besvarade frågor (93336)