Uppsägningstid vid tidsbegränsat avtal

2017-06-29 i Avtal
FRÅGA
Hej!Hyr ett andrahandskontrak som är skrivet från den 4 sep 2016 till 3 sept 2017 med 3 mån uppsägningstid från båda parter. Nu undrar jag vad som händer om den som hyr ut lgh till mig inte säger upp mitt andrahandskontrakt senast den 3 juni? Räkans då uppsägningstiden från nästa månad och jag kan bo kvar till den 3 oktober? Eller upphör kontraktet automatiskt att uuphöra den 3 september?
SVAR

Hej Monica , tack för din fråga!

Utan att ha tillgång till avtalet i helhet är det svårt att ge ett heltäckande svar på din fråga. Mitt svar kommer därför grunda sig på den information du givit mig, och förutsätter att ni inte avtalat något som säger emot vad jag nu kommer säga.

Avtalet du har tecknat med hyresvärden är tidsbegränsat och gäller enbart under tiden mellan den 4e september 2016 till 3e september 2017. Efter detta har du inte längre någon rätt att bo i lägenheten eftersom kontraktet inte längre gäller. För att du ska ha rätt att bo kvar i lägenheten efter detta datum krävs att ett nytt avtal sluts mellan dig och hyresvärden. Uppsägningstiden gäller med största sannolikhet för det fall någon av er önskar att avbryta kontraktet tidigare än vid avtalets utgång. Eftersom kontraktet enbart gäller fram till den 3e september 2017 krävs inte att hyresvärden säger upp avtalet tre månader i förväg för att det ska sluta gälla. Avtalet upphör att gälla enbart på grund av att ni avtalat om att det slutar gälla det angivna datumet.

Hoppas du fått svar på din fråga,

Vänligen

Erica Leufstedt
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1512)
2021-07-28 Får man förvara pengar i ett bankfack?
2021-07-27 Måste man betala hyra om man inte sammanbor längre och avtal saknas?
2021-07-25 Hur ingås ett giltigt avtal?
2021-07-20 Hur övergår äganderätten till en hund?

Alla besvarade frågor (94370)