FrågaFAMILJERÄTTBodelning13/06/2017

Tidigare bodelningars betydelse vid nya bodelningar

Hej!

Ligger i skilsmässa för andra gången. Första bodelningen var färdig 1997 och min fråga är om det är relevant i nuvarande bodelning?

Anledningen till frågan är att vid nuvarande bodelning frågar min ex man om detaljer samt underlag från föregående bodelningen 1997. Varför frågar hans advokat efter detta?

Tack på förhand.

Lawline svarar

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Tidigare bodelningar påverkar inte nya bodelningar. Varje bodelning ska endast göras med utgångspunkt i egendomsförhållandena den dag då talan om äktenskapsskillnad väcktes. (9:2 ÄB) Varje make är då skyldig att redovisa sina egendomar och annan uppgifter som kan vara av betydelse för bodelningen. (9:3 ÄB) Du kan läsa mer om bodelningar i 9 -10 kap. Äktenskapsbalken (HÄR)

Troligtvis vill din före detta makes advokat få en fullständig uppfattning om dina tillgångar efter den tidigare bodelningen för att kontrollera att det stämmer överens med de uppgifter du lämnat in.

Hoppas det besvarar din fråga!

Amanda OlssonRådgivare
Public question details image

Boka tid med jurist

Behöver du hjälp med ärenden relaterade till Familjerätt och Bodelning? Våra duktiga jurister kan hjälpa dig!

Fyll i formuläret så svarar en av våra jurister dig inom 24 timmar. Juristen kommer att kontakta dig och ge dig ett tidsestimat och ett prisförslag för att hjälpa dig med att lösa ditt ärende

0 / 1000