Testamentes giltighet

2017-10-05 i Testamente
FRÅGA
HejMin fd make har testamenterat bostadsrätten och alla pengar som finns på konton,mellan mig och hans bror.Vi har varit gifta men separerades ,men vi bor som särbo nu meraUndrar om hans bror kan göra några problem för mig för att få ärva ??Min Fd make var klart och tydligt när han skrev testamenten och sin sista viljan var dettaHan lever fortfarande men inte så länge till än mer ett år.Hoppas jag var tydligt med min fråga.
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Så länge din fd. make inte ändrat eller skrivit om testamentet följer fortfarande vad som där är skrivet. Enligt 9 kap 1 § ärvdabalken har man har rätt att testamentera sin egendom så man önskar (finns vissa undantag om personen är gift eller har barn), men din fd. makes bror har ingen möjlighet att göra invändningar om detta är testamentet som gäller vid din fd. makes död.

Hoppas att detta svar hjälpte dig! :)

Med vänliga hälsningar,

Lovisa Nilsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Testamente (2895)
2021-07-29 Bevittna testamente - varför och vilka?
2021-07-27 Är kontanta medel egendom?
2021-07-23 Hur ska jag meddela arvingar om ett testamente, och när kan de senast motsätta sig testamentet?
2021-07-19 Do you need a testament in Sweden?

Alla besvarade frågor (94370)