Stämd i tingsrätt, bluffaktura

2017-01-31 i Fordringar
FRÅGA
Hej! En kompis till mig som har blivit stämd i tingsrätt. En kompis till honom(vi kallar honom AXMAN). Axman kraver över 200,000kr from min kompis. Axman har en enskildfirma(byggfirma) och påstår att han har renoverat min kompis hus under 2015. Han har lämnat in till tingsrätten bla. en faktura samt en påminelse som han skulle har skickat till min kompis för två år sen. Han har aldrig gjort dem har renoveringar eller skickat någon faktura till min kompis. Axman hittar på allt för att lurar pengar från min kompis. Hur kan man bevisa att fakturan är inte äkta? Eller försvarar sig mot såna bluff?
SVAR

Tack för din fråga.

I ett sådant fall ligger bevisbördan på den som påstår något, det vill säga på Axman som påstår att denne utfört vissa arbeten. Om några sådana arbeten inte finns och inte heller i övrigt något av er påskrivet avtal, finner jag det svårt att tro att Axman skulle lyckas med detta.

Vänligen,

Martin Persson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?