Skulder i en bodelning

2017-02-28 i Bodelning
FRÅGA
Ligger i skilsmässa och nu vill exfrun göra bodelning fast vi kommit överens om annat men det är så att huset är värderat till 2,4 miljoner och skulderna det aktuella datumet var ca 3miljoner om vi räknar in huslån och privatlån. Jag har redan tagit över hennes del av skulderna på huset men undrar nu om jag kommer få ännu mer skulder vid bodelningen?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till oss på Lawline för din fråga.

En bodelning kan din exfru kräva oavsett vad ni kommit fram till tidigare. Det framgår ur 9:1 Äktenskapsbalken.

Vad gäller din egendom kan du inte bli mer skuldsatt än vad du redan är vid en bodelning. Skulder förs aldrig över till den andre maken vid en bodelning utan det är endast tillgångar som ska föras över. Vid bodelningen så räknas dina skulder av från dina tillgångar, det som blir över går till bodelning. Om du har mer skulder än vad du har tillgångar så kommer ingen egendom gå till bodelning. Exempelvis - du har 2.5 Milj egendom, 3 milj skulder - i detta fallet kommer du inte skicka något till bodelningen.

Med vänliga hälsningar

Victor Åkerfeldt
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Bodelning (2831)
2021-07-28 Har jag rätt till huset vid en bodelning?
2021-07-28 hur mycket ska man köpa ut sin sambo för vid kortvarig samboförhållande?
2021-07-26 Bodelning med internationella egendomar
2021-07-20 Kan en bodelning klandras om den ena partens psykiska ohälsa utnyttjades?

Alla besvarade frågor (94334)