Skatteåterbäringen går till att betala dödsboets skulder

2017-07-06 i Fordringar
FRÅGA
Hejsanmin man gick bort förra året o detta året fick han tillbaka från skatten men kronofogden tog det.Får dom verkligen göra såMvh
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Om det finns en skuld registrerad för den avlidne hos Kronofodgen, ska skulden betalas med tillgångarna i dödsboet. Om skulden inte betalas utreder Kronofogden dödsboets tillgångar. Sådana tillgångar omfattar fordringar. En fordran föreligger, till exempel, om dödsboet har pengar att få tillbaka på skatten. Dessa pengar går automatiskt till att betala de skulder som dödsboet har i Kronofogdens register. Det är därför Kronofodgen tog pengar din man fick tillbaka från skatten.

Jag hoppas att du fått svar på din fråga!

Ovan svar är vad som inryms inom vår gratisrådgivning, behöver du vidare rådgivning rekommenderar jag att du kontaktar någon av de specialiserade jurister Lawline samarbetar med. Du kan boka tid på ett kontor nära dig direkt via http://lawline.se/boka alt klicka på knappen till höger.

Med vänliga hälsningar,

Sotirios Apostolou
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Fordringar (823)
2021-09-10 Annan person betalar räkningar
2021-08-31 Gemensam skuld
2021-08-30 Hur går man tillväga när en person vägrar återlämna ens saker?
2021-08-27 Dragit pengar från min lön utan lov

Alla besvarade frågor (95739)