Skador till följd av skadedjur

2017-08-31 i SKADESTÅNDSRÄTT
FRÅGA
hej!Jag hyr en förvaringsplats på min golfklubb där jag förvarar mina golfsaker.Nu har det kommit in råttor som har bitit sönder mina prylar.Har jag rätt att kräva dem på ersättning?Enligt mina egna försäkringar stödjer inte dem för skadedjur.Hur går jag tillväga?Med vänlig hälsning, Emil
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det är fastighetsägarens ansvar att sanera skadedjur men vilka skador till följd av skadedjur som täcks beror på villkor i försäkringen du vänder dig till. Medlemmar i en golfklubb som är ansluten till Svenska Golfförbundet är försäkrade men det gäller främst personskador och under spel. Om din hemförsäkring inte täcker skador till följd av skadedjur så föreslår jag att du vänder dig till golfklubben var du är medlem och ser vad klubben har för försäkring på fastigheten och om den möjligtvis kan täcka skadorna.

Vänligen,

Beatrice Rälg
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Övrigt (660)
2021-07-31 Vilket ansvar har badhus för personskador?
2021-07-31 Anlita advokat och hemförsäkring
2021-07-31 Skada på parkerad bil under arbetstid: vems ansvar?
2021-07-26 Övervakningsgarant för fallfärdigt hus

Alla besvarade frågor (94603)