PUT och återkallelse

2017-02-12 i Migrationsrätt
FRÅGA
Hej LAWLINE.Kan ni hjälpa mig med den frågn?Jag har kommit i Sverige i december 2013 jag var gift med en tjej här i Sverige och vi bodde tillsammans två år och 4 månader.Januari 2016 har jag fått permanent uppehållstillstånd.hon vill inte vara tillsammans med mig och vi separerade och vi gjorde skilsmässa i tingsrätten aprill 2016.jag bor ensamma från aprill 2016 utbildad som cnc operatör jobar från juni 2016 bor i en tvåa.i september träffar jag en tjej i Kosovo och jav vill gifta med hene och tar henne hit.Skulle vara nån problem att vi ska göra nu ansökan att hon ska komma i Sverige.riskera jag mitt permanent uppehållstillstånd för att mpnga säger till mig att migrationsverket kommer att återkalla dit PUTHur ska jag göra jag vill följa Svenska lagenTusen tack för svaret
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline.

7 kap. Utlänningslagen anger bestämmelser om hur ett uppehållstillstånd kan återkallas. Det kan röra sig om att du har lämnat oriktiga uppgifter som varit av betydelse när du fick uppehållstillståndet (7:1 UtlL) eller att du valt att flytta ifrån Sverige (7:7 UtlL). Av omständigheterna i din fråga finns inget som tyder på att ditt permanenta uppehållstillstånd skulle återkallas. Endast det faktum att du skilt dig och träffat en ny tjej är inte en omständighet som leder till att ditt PUT återkallas.

Här är en länk där Migrationsverket skriver om PUT: https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/Efter-beslut/Om-du-far-stanna/Permanent-uppehallstillstand.html#sthash.lBQHEQs3.dpuf

Marcus Carlsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1226)
2021-09-21 Vad kan jag göra för att snabba på ett ärende hos Migrationsverket?
2021-09-21 Vilket medborgarskap får ett barn vars ena förälder är svensk medborgare?
2021-09-20 Försörjningskrav och uppehållstillstånd pga. anknytning
2021-09-10 Kan man få medborgarskap när man dömts till böter?

Alla besvarade frågor (95762)