Överklaga ett visumbeslut

2017-10-01 i Migrationsrätt
FRÅGA
HejNekad visum ansökan från svenska generalkonsultat (polska ambassaden), eftersom den inte är svenska myndighet hur ska man överklaga detta?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Du kan överklaga ett visumbeslut. Det ska göras skriftligt senast 3 veckor från den dag du fick ditt beslut.

I din överklagan ska du skriva vilket beslut du inte är nöjd med. Du ska även förklara varför du anser det samt hur du vill att det ska ändras. Du har även möjlighet komplettera med dokument som du inte tidigare har lämnat in.

Din överklagan ska lämnas in till den utlandsmyndighet (ambassad eller konsulat) som fattat beslutet. Utlandsmyndigheten kommer sedan att kontrollera att överklagan kommit in i tid. De går sedan igenom ärendet igen.

Om utlandsmyndigheten anser att det kommit in ny information kan de ändra beslutet. Du blir i så fall meddelad om detta.

Om utlandsmyndigheten inte ändrar beslutet kommer de att skicka alla handlingar vidare till Förvaltningsrätten i Göteborg som sedan kommer att meddela ett beslut i ärendet.

Om det har gått längre tid än 3 veckor avvisas överklagandet av utlandsmyndigheten. Du får i sådana fall lämna in en ny ansökan.

Sammanfattningsvis kan du lämna in en skriftlig överklagan till ambassaden som då prövar beslutet igen. Överklagan ska lämnas in inom 3 veckor från den dag du fick ditt beslut.

Vill du läsa mer om visum och överklagan, klicka här.

Hoppas att du har fått svar på din fråga!

Joel Myrenius
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1205)
2021-07-25 Hur söker man asyl i Sverige?
2021-07-23 Kan min amerikanska flickvän få uppehållstillstånd i Sverige?
2021-07-23 Gift med svensk medborgare, kan jag få permanent uppehållstillstånd?
2021-07-23 Hur påverkar 60 dagsböter mitt medborgarskap?

Alla besvarade frågor (94177)