Omhändertagande av barn pga rädsla för Kronofogden

2019-08-31 i Barnrätt
FRÅGA
Hej,Jag är rädd att jag hämnar snart hos Kronofogden. Jag är livrädd att socialen vill ta mina barn från oss och att jag kommer till fängelse?
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till oss på Lawline.

Det är ingen naturlig följd att utreda om barn far illa endast med utgångspunkt i att du möjligtvis skulle hamna hos Kronofogden. För att socialtjänsten ska kunna omhänderta barn och bereda denna vård så måste det grundas i något av de som uppräknas i 2 § lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Det ska alltså finnas eller föreligga en risk för att barnet far illa vare sig detta är psykiskt eller fysiskt eller att barnets utveckling eller hälsa skadas.

I ditt fall kan jag inte från de ovan angivna omständigheterna se något som i nuläget skulle göra att LVU aktualiseras.

Med vänlig hälsning,

Jennifer Jalaho
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
AB18Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-02 14:08
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Barnrätt (1280)
2019-09-20 Växelvis boende, ändra dagar - Hur ska jag gå tillväga?
2019-09-17 Kan föräldrar besluta om vem som ska få vårdnaden vid händelse av deras bortgång?
2019-09-08 Kan jag och min dotter ha gemensam vårdnad?
2019-09-07 Vad gör jag om min dotter inte vill åka till sin pappa?

Alla besvarade frågor (72915)