Medlemsskap i kommun grundat på delägarskap i fast egendom

2019-09-01 i Förvaltningsrätt
FRÅGA
HejJag har en fråga gällande "kommunmedlem" .Äger man fast egendom så är man kommunmedlem.Räcker det med att äga 1% för att bli kommunmedlem?Mvh
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Mycket riktigt så är du kommunmedlem om du äger fast egendom i kommunen. Kommunmedlemskap kan grundas genom folkbokföring, innehav av fast egendom eller en skyldighet att betala kommunalskatt (Kommunallagen 1 kap. 5 § första stycket).

Medlemsskapet följer per automatik om någon av ovan grunder för medlemsskap är uppfyllda, och föregås inte av något särskilt beslut.

Att ägarskapet till fastigheten är delat har inte någon betydelse för rätten till medlemskap. Samtliga delägare av fastigheten är således kommunmedlemmar i den kommun som fastigheten är belägen i.

Jag hoppas att du har fått svar på din fråga. Du är alltid välkommen att ställa en ny fråga till oss om du har fler funderingar!

Med vänlig hälsning,

Hanna Lindqvist
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
AB50Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-02 14:13
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Förvaltningsrätt (460)
2019-09-15 Håller förvaltningsrätten muntlig förhandling i överklagade mål?
2019-09-15 Kan man få socialbidrag om man vägrar ta CSN?
2019-09-01 Medlemsskap i kommun grundat på delägarskap i fast egendom
2019-08-29 Vad kan en privatperson göra när barn far illa?

Alla besvarade frågor (72981)