Mata igelkottar

2017-06-14 i Hyresrätt
FRÅGA
Hej!Jag bor i en kommunal hyresrätt och har en egen uteplats. Tyvärr har det uppstått en infekterad konflikt med grannar som till varje pris vill hämnas, efter att jag anmält att de fuskat med bostadsbidrag i flera års tid. Grannarna har nu anmält till hyresvärden att jag matar två igelkottar som kommer varje kväll till min uteplats. De äter upp allting, och ingenting blir kvar. Hyresvärden - som förstås inte alls bryr sig om fusket med bostadsbidrag- har nu sagt till mig att det är "absolut förbjudet att mata igelkottar". Stämmer det? Vad jag vet är igelkottar fridlysta djur, och det är vanligt att man matar dem inför vintern. Eftersom det är ett kommunalt bostadsbolag så borde väl i så fall förbudet gälla överallt i alla områden? Om det är förbjudet, var går då gränsen? Är det OK att mata på en allmänning eller i en dunge i närheten? Vem "bestämmer" över en viss mark?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det finns inget lagstadgat förbud mot att mata igelkottar. Det kan dock tänkas att det finns interna regler hos bostadsbolaget. Jag rekommenderar dig att kontakta Hyresgästföreningen om du har fler funderingar angående detta.

Hoppas att du fick svar på din fråga!

Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Hyresrätt (2016)
2021-07-29 Hyresvärds betalningskrav
2021-07-28 Andrahandsuthyrning vid studier på annan ort
2021-07-28 Uppsägning av hyresavtal innan tillträde.Uppsägning av hyresavtal innan tillträde.
2021-07-27 Uträkning av 3 månaders uppsägning

Alla besvarade frågor (94355)