Måste jag hjälpa till att betala min sambos lån för bostadsrätten?

2017-08-09 i Bostadsrätt
FRÅGA
Hej!Har nyligen blivit sambo i en bostadsrätt.Vi har skrivit papper på att om det händer han nått så får jag bo kvar tills jag hittat ett annat boende. För det är hans barn som ärver lägenheten. Är jag skyldig att betala på hans lån? Om det är så äger jag då en del av lägenheten?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Kort och gott är du är inte skyldig att betala. Det finns ingen lag som säger att du måste betala på hans lån, utan det är helt upp till er att komma överens om hur ni vill göra. Ni får alltså lägga upp det på det sätt som ni tycker är rimligast. Tänk på att det kan vara bra att skriva ett avtal där ni anger hur betalningen av bostadsrätten fördelas så undviker ni en framtida tvist. Vill ni ha hjälp med det är ni varmt välkomna att kontakta Lawline Juristbyrå.

Hoppas du har fått svar på din fråga!

Med vänliga hälsningar,

Johanna Bergvall
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Bostadsrätt (1217)
2021-07-24 Sätta in persienner i bostadsrätt?
2021-07-16 Kan styrelsen i en förening fatta beslut i strid mot stadgarna?
2021-07-02 Får man äga två bostadsrätter?
2021-06-30 Måste jag stå ut med störningar från en bostadsrätt som ägs av kommunen?

Alla besvarade frågor (94270)