Måste jag dela information om barnen med en förälder som inte har vårdnaden?

2019-06-30 i Barnrätt
FRÅGA
Hej!Jag har ensam vårdnad om mina 2 barn. Ex-sambon som är pappa till båda vill veta exakt vilka behandlingar och diagnoser ett av barnen har. Måsta jag lämna detta till honom? Innebörden av diagnosen (barnets svårigheter) och vad barnet behöver (vilken stöd, vilket bemötande) har han upprepande gånger fått veta.
SVAR

Hej,

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Du beskriver att du har ensam vårdnad om era gemensamma barn. Då gäller det att du är den som bestämmer vem som får veta vad om barnet. Även om det kan vara bra för den föräldern som inte har vårdnaden att vara insatt i vad som gäller för barnet vid ett eventuellt umgänge. Däremot har du ingen skyldighet att dela information om barnen med ex-sambon som inte har vårdnad. Man kan sammanfattningsvis säga att du är förälder med ensamrätt att bestämma över barnen och deras utveckling.

Hälsningar

Daniela Karlsson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå157 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-01 22:39
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Barnrätt (1281)
2019-09-21 Hur mycket har barnen att säga till om i boendefrågor?
2019-09-20 Växelvis boende, ändra dagar - Hur ska jag gå tillväga?
2019-09-17 Kan föräldrar besluta om vem som ska få vårdnaden vid händelse av deras bortgång?
2019-09-08 Kan jag och min dotter ha gemensam vårdnad?

Alla besvarade frågor (72941)