Lawline besvarar inte skolfrågor!

2020-12-13 i Avtal
FRÅGA
Hej, jag har en fråga gällande en fråga som jag har fått i skolan. Det är mellan två företag, Rydell heter det första företaget och VIKLO AB heter det andra företaget. Rydell gör en marknadsföring som inte VIKLO Ab står för. Dem har ett avtal med varandra och VIKLO AB drar sig ut och avslutar avtaletDå är frågan vilka lagar kan jag hänvisa till och har VIKLO AB rätt att dra sig ut fast dem har ett giltigt avtal.Förstår att det är en dåligt formulerad fråga, men hoppas det funkar ändå! Tack!
SVAR

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Lawline besvarar dessvärre inte skolfrågor, och av den anledningen kan jag tyvärr inte hjälpa dig med denna fråga utan hänvisar dig istället till din kurslitteratur och lagtext.

Som hjälp på vägen kan du först konstatera vad frågan handlar om, det vill säga två företag som har ett avtal mellan varandra, och därefter gå in i tillämplig lag som reglerar den specifika situationen, det vill säga att ena företaget vill dra sig ur det giltiga avtalet. Den tillämpliga lagen bör du kunna leta upp med hjälp av föreläsningsanteckningar och kurslitteratur.

Lycka till!


Med vänliga hälsningar,

Alexandra Madsen
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1456)
2021-04-18 Räknas det som avtalsbrott när användare inte följer användarvillkor?
2021-04-12 Hur ska du utforma en uppsägning av borgensåtagande för bostadshyra?
2021-04-06 Kan man avtala bort giltiga betalningsmedel?
2021-04-03 Måste man säga att man är sambo i sin lånelöfte?

Alla besvarade frågor (91320)