Länka till YouTube-klipp

2017-01-16 i Immaterialrätt
FRÅGA
Jag vill länka till ett klipp (en låt av Kent) på min hemsida. Alltså bara länken. Genom att klicka på länken öppnas Youtubes hemsida där låten ligger.Länken ligger i slutet av en artikel på lätt svenska skriven i utbildningssyfte. Sajten kommer att vara gratis, åtminstone ett par år.Är det lagligt?Jag har sökt på er hemsida och funnit en artikel i ämnet men den är från 2010.http://lawline.se/answers/10365?q=l%C3%A4nka+till+youtubeVänligenIngemar
SVAR

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga.

Jag ser inget juridiskt problem med att länka till en video på YouTube. Detta är till och med någonting som YouTube uppmuntrar till genom sina olika delningsfunktioner. Om du klickar på "share" under videon du vill länka till så får du upp olika delningsalternativ. Bland annat en kod som du kan placera i källkoden på din egen hemsida så visas klippet direkt där istället för att besökaren ska slussas vidare till YouTube.

Behöver du vidare hjälp med juridiken är du välkommen att kontakta oss på 08-533 300 04 eller info@lawline.se

Niklas Junker
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Immaterialrätt (1017)
2021-09-20 Upphovsrätt för videospel
2021-09-20 Är det lagligt att sälja ett fotografi jag tagit på en nintendo gameboy om jag retuscherar bort loggan?
2021-09-12 Skildra kända varumärken på egna konstverk till försäljning
2021-09-06 Vad gäller kring företagsnamn?

Alla besvarade frågor (95763)