Lång handläggningstid

2017-11-06 i Migrationsrätt
FRÅGA
HejMin dotter (svensk medborgare) skall föda hennes och hennes mans (albansk medborgare, grekiskt arbetstillstånd) gemensamma son om7v , beräknad förlossning 4/1-2018. Han sökte uppehållstillstånd i oktober 2016 men fortfarande inget svar. Om 7 veckor kommer alltså deras gemensamma barn och dom har skrivit flera brev till Migrationsverket för att få ett svar om att mannen kan få närvara vid förlossningen ...Men de svarar hela tiden att de får vänta på sin tur som alla andra!!Det är fruktansvärt att som förälder se ungdomarna lida!Det är inget alternativ för min dotter som är 19 år , åka till förlossningen själv och föda deras barn!Det borde vara en rättighet för båda föräldrar att uppleva detta, det är ju inget som går i repris ..Mvh mor och svärmor
SVAR

Hej och tack för att du har vänt dig till Lawline med din fråga!

De långa handläggningstiderna hos Migrationsverket har tyvärr påverkat många sökande som väntar på sina beslut. Det är ett vanligt förekommen problem med att ärenden handläggs långsamt. Vad kan det bero på svårt och säga, oftast det handlar om hög arbetsbelastning hos Verket. Det endaste som jag kan tipsa er, är att vänta för det inte så mycket ni kan göra just nu.

Med vänliga hälsningar

Mikhail Atayev
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1227)
2021-09-26 Kan jag förlora mitt svenska medborgarskap?
2021-09-21 Vad kan jag göra för att snabba på ett ärende hos Migrationsverket?
2021-09-21 Vilket medborgarskap får ett barn vars ena förälder är svensk medborgare?
2021-09-20 Försörjningskrav och uppehållstillstånd pga. anknytning

Alla besvarade frågor (95860)