Kräva betalt enligt partiell bodelning

2017-01-31 i Bodelning
FRÅGA
Vi har gjort en partiell bodelning genom en jurist angående vår fastighet. Båda har skrivit under avtalet. I det här avtalet står det en summa som min före detta maka skall lösa ut mig med eftersom hon bestämt sig för att bo kvar i fastigheten. Nu har hon bestämt sig för att hon bara skall betala ut en del av denna summa till mig. Kan man göra så? Vad kan jag göra då jag vill ha ut mina pengar?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med dina frågor!

Din före detta maka kan inte i efterhand ändra summan hon är skyldig dig på egen hand. Hon måste betala det som avtalats om.

Om hon vägrar betala kan du vända dig till Kronofogdemyndigheten och begära handräckning. KFM hjälper dig då kräva pengarna av henne. Om hon vägrar betala och invänder att något är juridiskt felaktigt och att hon därför inte ska betala får du vända dig till tingsrätten där du bor och stämma henne.

Med vänlig hälsning

Niclas Friberg
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Bodelning (2841)
2021-08-04 Rätten till att överta bostad vid bodelning enligt sambolagen
2021-08-03 Hur värderas fastighet vid bodelning?
2021-08-03 Hur räknar man ut bodelningslikviden?
2021-08-01 Egendom som träder i stället för annan egendom

Alla besvarade frågor (94634)