Köp av egendom efter brytdagen

2017-03-21 i Bodelning
FRÅGA
Min man vill skiljas och vi har därför sålt huset och skaffat vars ett boende. Min man har skaffat en hyreslägenhet men jag kunde inte få tag i en hyres utan var tvingad att köpa. Hur funkar nu detta när man gör en bodelning? Räknas värdet av den lägenheten in i bodelningen?Mvh
SVAR

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det är bara de tillgångar och skulder ni hade på brytdagen som ska bodelas. Med brytdagen menas den dag då ni ansökte om äktenskapsskillnad. Tillgångar och skulder som uppkommer efter denna dag, ska som huvudregel lämnas utanför bodelningen. Detta innebär att de tillgångar och skulder ni förvärvar efter att ni ansökt om äktenskapsskillnad, får ni själva behålla, utan att detta påverkar bodelningen. Den bostaden du har köpt efter det att brytdagen ägt rum räknas alltså inte med i den kommande bodelningen.

Vid ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen tillbaka till oss på Lawline!

Vänliga hälsningar,

Ni de Keiser
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Bodelning (2872)
2021-09-20 Vad ska ingå i bodelning mellan sambor?
2021-09-19 Jämkning vid bodelning vid äktenskapsskillnad
2021-09-18 Om vi skiljer oss och skriver bodelningsavtal, men sedan gifter oss igen, gäller bodelningsavtalet eller blir våra tillgångar giftorättsgods?
2021-09-18 Bouppteckningen

Alla besvarade frågor (95739)