Kommunens ansvar vid olycksfall

FRÅGA
Hej vem jag ska vända till ersättningen skada bland har ramlat i göteborg på gatan där fattades gatustenar på trottoaren brött foten 2016 november fotfarande ont i foten
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Du kan skriva till kommunen där du ramlat och kräva dem på ersättning för din skadade fot. För att skadeståndsansvar ska föreligga så krävs det att det är kommunen som har ansvar för marken i fråga, samt att de kan anses ha agerat vårdslöst genom att inte ha åtgärdat gatstenarna.

Är det fråga om mark som kommunen ska underhålla och de kan anses ha agerat vårdslöst genom att inte åtgärda gatstenarna (det kan faktiskt finnas omständigheter som berättigar att dessa ännu inte åtgärdats) så har du rätt till ersättning för din skadade fot enligt 3 kapitlet, 2 §, första punken i Skadeståndslagen.

De kan dock avfärda ditt krav om du inte har bevis på att gatstenarna vid tidpunkten för din olycka inte var åtgärdade. Men det är ju aldrig fel att försöka! Du kan kolla om det till och med kan vara så att det fortfarande inte är åtgärdat och ta bild på detta.

Kom också ihåg att du kan anmäla sådana skador till din olycksfallsförsäkring om du har sådan!

Hoppas du har fått svar på din fråga!

Vänliga hälsningar,

Johan Luca
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Skadestånd på grund av fel på väg etc. (56)
2021-04-19 Halkar på kommunens mark, skadestånd?
2021-02-26 Skada till följd av halka.
2021-01-15 Ersättning om man halkat utanför fastighet
2021-01-14 Bostadsrättsföreningens ansvar vid personskada utanför

Alla besvarade frågor (94276)