Kommer lagförslaget om hemlig dataavlyssning träda i kraft?

FRÅGA
Kommer lagförslaget hemlig dataavlyssning att träda i kraft? Och kommer uppgifter få inhämtas som kom till innan den lagen trädde i kraft?
SVAR

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline.

Det är fortfarande inte klart om det lagförslaget om hemlig dataavlsyssning kommer att träda i kraft än. Utredningen för förslaget blev klart år 2017 och det kan du hitta här, SOU 2017:89. Sedan dess så ska förslaget gå på remiss där berörda myndigheter har möjlighet att ge sina synpunkter på förslaget. Efter det så ska regeringen skriva en proposition och sedan så måste lagförslaget röstas igenom av riksdagen. Så som det ser ut nu är det inte möjligt att veta om lagförslaget kommer att träda i kraft men däremot så vet man att lagförslaget ska lämnas till riksdagen senast i september 2019. Men det återstår alltså fortfarande att se om förslaget kommer att röstas igenom eller inte.

Med vänlig hälsning,

Jennifer Jalaho
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
AB30Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-09-02 14:10
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Allmänt om lagar och regler (599)
2019-09-13 Vad bör man tänka på för att göra rätt enligt GDPR?
2019-09-13 Behövs det några specifika tillstånd för att bedriva en onlinehandel med alkohol drycker?
2019-09-09 Finns det lagstadgade rättigheter specifikt för äldre personer?
2019-09-08 När blev föreningsrätten skyddad genom lag?

Alla besvarade frågor (72914)