Kan man få avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd om man av misstag lämnat oriktiga uppgifter?

2019-01-27 i Migrationsrätt
FRÅGA
Hej,om man har ansökt om ett uppehålltillstånd och undrar följande:Om man har skrivit fel information (efternamn enligt pass samt mellannamn) i samband med webansökan (formuläret) (båda parter, man och frun) och kommer på det några dagar innan intervjun påverkar det beslutet på något sätt eller?Det är mänskligt att göra fel så tycker inte det borde vara något problem?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Regler om uppehållstillstånd finns i utlänningslagen. I flera ställen i lagen framkommer att det är otillåtet att lämna oriktiga uppgifter. I t.ex. 5 kap. 17 a § p. 1 föreskrivs att uppehållstillstånd pga. anknytning får vägras om oriktiga uppgifter medvetet lämnats eller omständigheter medvetet förtigits (hemlighetshållits) som är av betydelse för att få uppehållstillståndet.

Av lagen kan man alltså utläsa att oriktiga uppgifter som lämnats av misstag, inte bör påverka ansökan på ett negativt sätt. Ni bör dock kontakta Migrationsverket snarast så att de rättar till uppgifterna i era ansökningar.

Hoppas du fick svar på din fråga!

Om du vill ha mer rådgivning är du mer än välkommen att vända dig till några av våra andra tjänster:

- Gratis telefonrådgivning, ring oss på 08-533 300 04 och välj knappval 2.

- Ställ en expressfråga och få garanterat svar inom tre dagar för 995 kr, klicka här

- Ställ en expressfråga och få garanterat svar inom 24 h för 1495 kr, klicka här

- Boka tid med en jurist för 1 699 kr kr/h, ring oss på 08-533 300 04 och välj knappval 1.

Med vänlig hälsning,

Niki Moini Mostofi
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hej, jag har varit i Sverige från Italien, jag har italianska permanent uppehållstillstånd , sen jag har haft uppehållstillstånd i Sverige 5 år, jag har italiaen permanent uppehållstillstånd , sen från 2013 är jag här i Sverige , jag har ansökt för permanent uppehållstillstånd i januari den 2018 , från 2013 till 2018 de senast Fem år har jag inte bra inkomst år , mellan av de ett år jätte dålig hade mitt inkomst år , men när har jag ansökt för permanent uppehållstillstånd har jag bra jobb, jag har bifogat också min anstalning bevis , och jag hämtade min fru från Bangladesh för 3 år sen, sen också född en dötter i Sverige, de bor med mig, sen när har fått handläggare, hon vill från mig om har jag erhållit något bostadsbidrag eller socialbidrag ? Men jag aldrig fått någon bostadsbidrag eller socialbidrag, Sen har jag skickat också de intyg till henne , sen har jag kontakt med henne, hon sa mig: din inkomst senast 5 år låginkomst, och mellan av dem 1 år jätte dålig inkomst, hon sa vad ska göra hon vet hon inte ! Hon sa prata hon med henna kollegor, sen ska göra en beslut, Jag vill fråga i lawline, hur tänker du ? Kan jag få permanent uppehållstillstånd eller kan inte få ? Eller kan göra avslå ? Tack Mvh AWLAD miah
2019-01-28 13:43
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (841)
2019-05-19 Krav för arbetstillstånd
2019-05-18 Kan asyl sökas på nytt trots tidigare ansökan vid tidigare vistelse i Sverige?
2019-05-15 Kan man byta handläggare när beslut om uppehållstillstånd pga anknytningsinvandring tar jättelång tid?
2019-05-15 Ansökan av svensk medborgarskap

Alla besvarade frågor (69309)