Kan man begära förtur hos Migrationsverket?

2017-10-31 i Migrationsrätt
FRÅGA
Min kusins(under 18 år) föräldrar befinner sig i Irak. De bor på ett område där båda kurdiska styrkor och Irakiska styrkor slås om landsområde. Säkerhetslägen kan inte bli sämre för dom. Föräldrarna var på intervju i augusti 2017 i Tehran. Kan man begära om förtur? Ärendet ligger i Malmö. En annan familj med samma situation, från samma by och deras son som är under 18 år fick sitt beslut efter 1 månad. Olika enheter jobbar väldigt olika. Det är som lotto.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline!

Tyvärr så beviljar Migrationsverket inte längre förtur, istället behandlar Migrationsverket alla ansökningar så skyndsamt som möjligt. Även om Migrationsverket behandlar alla ansökningar så skyndsamt som möjligt är handläggningstiderna långa på grund av många ansökningar. Hur lång tid handläggningen tar beror på hur situationen ser ut och hur behovet av utredning ser ut. För att få en uppskattning av hur lång tid handläggningen kan ta kan du svara på några frågor på migrationsverket.se.

Hoppas att detta gav svar på din fråga!

Med vänliga hälsningar

Lisa Andersson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1226)
2021-09-21 Vad kan jag göra för att snabba på ett ärende hos Migrationsverket?
2021-09-21 Vilket medborgarskap får ett barn vars ena förälder är svensk medborgare?
2021-09-20 Försörjningskrav och uppehållstillstånd pga. anknytning
2021-09-10 Kan man få medborgarskap när man dömts till böter?

Alla besvarade frågor (95785)