Kan jag ta reda på om någons körkort är indraget?

FRÅGA
Kan jag som privatperson få utdrag ur körkortsregistret och därigenom få uppgift om viss person har, eller har haft sitt körkort indraget p g a ratt fylleri?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Var och en har rätt att rätt att ta del av allmänna handlingar (se 2 kap. 1 § TF). Som huvudregel är uppgifter i allmänna handlingar även offentliga, men rätten att ta del av dem kan begränsas genom sekretess (se offentlighets- och sekretesslagen (2009:400)).

Uppgifter om körkort är vanligen allmänna handlingar och du borde kunna vända dig Länsstyrelsen eller Transportstyrelsen för att begära ut uppgifterna. Om du vill veta om personen gjort sig skyldig till ett brott som rattfylleri kan du kontakta tingsrättens brottsavdelning på orten där personen i fråga bor.

Jag hoppas att du fick svar på din fråga!

Anna Holmström
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå66 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-01 21:13
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Offentlighetsprincipen (216)
2019-09-15 Har jag rätt att ta del av mail hos kommunens kulturförvaltning?
2019-08-25 Kan man begära ut handlingar gällande omhändertagande av unga?
2019-08-07 Kan jag begära att min dom beläggs med sekretess om den skulle skada min nuvarande livssituation?
2019-07-31 Göra en anmälan till myndighet

Alla besvarade frågor (72865)