Kan jag sälja trots villkor i gåvobrevet?

2019-08-26 i Gåva
FRÅGA
Hej,I gåvobrevet står det "gåvotagare eller dennes rättsinnehavare får inte så länge givaren eller dennes make lever påfordra försäljning enligt lagen om samäganderätt"Vi är tre syskon som äger, en förälder lever, det är bara jag som vill sälja.Kan jag inte sälja innan sista föräldern gått bort?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Villkor som uppställs i gåvobrev behöver man ta hänsyn till. Viljan hos gåvogivaren har man bestämt ska respekteras.

Att gåvotagarens inte får påfordra försäljning enligt lagen om samäganderätt betyder att en delägare inte kan påtvinga försäljning. Det ger annars lagen möjlighet till.

Vill du sälja innan givaren eller maken avlider behöver du därför få allas medgivande till det. Du kan dock be dina syskon att köpa ut din del. Då har du inte påfordrat lagen om samäganderätt.

Hoppas du fick svar på din fråga, annars är du varmt välkommen med en ny!

Vänligen,

David Naud Björklund
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Hallå AA52 Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt E-post: nagelsilvia58@gmail.com
2019-08-27 13:51
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Gåva (560)
2019-09-10 Äganderätt av hund efter gåva
2019-09-08 När är en gåva fullbordad?
2019-09-05 Vem kan vara vittne till gåvobrev?
2019-08-31 Överlåtelse av andel i lägenhet

Alla besvarade frågor (72865)