Kan jag ångra köp av konsertbiljetter?

2019-07-16 i Konsumentköplagen
FRÅGA
Hej! Jag beställde för en dryg vecka sedan biljetter till ett evenemang i Göteborg nästa år via hemsidan biljettnu. Jag ville ångra mitt köp men fick som svar att detta inte var möjligt pga distansavtalslagen. Jag har ännu inte fått några biljetter eller faktura och på deras hemsida står det att ordern behandlas fast det gått över en vecka. Har man alltså ingen ångerätt över huvud taget i detta fall även om biljetterna inte ens har skickats?
SVAR

Hej och tack för din fråga!

Precis som företaget hävdar gäller enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (distansavtalslagen) ett undantag från den ångerrätt som gäller i vanliga fall, då du som konsument har rätt att frånträda avtalet inom 14 dagar, sk. ångerfrist (2:10 distansavtalslagen). För avtal som avser bl.a. kulturevenemang (som omfattar konserter) gäller som huvudregel ingen ångerrätt (2:11 tolfte punkten distansavtalslagen).

Har biljetterna inte hunnit skickas finns en möjlighet att häva köpet genom 37 § konsumentköplagen (KköpL); detta gäller ifall biljetterna inte har hunnit avlämnas till dig. Märk dock att säljaren kan kräva dig på skadestånd (ersättning) för kostnader som hen har haft till följd av avbeställningen (41 § KköpL).

Hoppas att du fick svar på din fråga!

Med vänlig hälsning,

Caroline Hallén Lindqvist
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
3JHallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-16 17:14
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Konsumentköplagen (876)
2019-08-21 Köpt bil men hittat fel inom 3 veckor, vad gör man?
2019-08-20 Påföljder vid fel årsmodell på köpt bil av näringsidkare
2019-08-19 Kan bilfirma friskriva sig från felskrivning?
2019-08-16 Upptäckt fel i vara inom 6 månader, vem står för reparationen?

Alla besvarade frågor (72169)