Jag fyllde i fel uppgifter i avtalet. Vad ska jag göra?

2017-10-31 i Avtal
FRÅGA
Om man lämnat fel person uppgifter på inneboende kontakt samt skrivit det med bläckpenna och fyllt i fel uppgifter om hyees längd vad kan man göra då
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Som utgångspunkt är gäller avtalet som ni båda skrivit. En ändring som den ena vill göra behöver den andre inte gå med på. När det har visat sig att fel personuppgifter fyllts i är det inga problem att ändra, det ligger ju i båda parters intresse att det står rätt personuppgifter. Att ni skrev det i bläck innebär samma giltighet för avtalet som om det varit datorskrivet.

När det kommer till ett avtalsvillkor är saken inte lika enkel. När det skrivits fel i ett villkor, t.ex. hyreslängden, är du inte bunden till villkoret så länge den andre borde ha insett att det rörde sig om en felskrivning (se 32 § avtalslagen). Om ni t.ex. pratade om en viss hyreslängd innan ni skrev kontraktet, och det i kontraktet står en annan hyreslängd när den andre skrev på borde denne ha insett att det var felskrivning. Något sådant kan dock vara svårt att bevisa.

Börja med att kontakta den du ingick avtalet med och förklara att det blivit fel. Om denne vägrar göra ändring i hyreslängden kan du få hjälp av våra jurister på Lawline på lawline.se/boka.

Hoppas att du fick svar på din fråga!

Med vänlig hälsning,

Jakob Axelsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Avtal (1533)
2021-09-14 Tilläggsavgift för fel bevis på rätt till studentrabatt
2021-09-07 Har en annonssajt rätt att neka annonsering?
2021-09-06 Har du rätt att få tillbaka pengar om du har glömt stänga av parkeringen?
2021-09-05 Konsument som vill utnyttja sin ångerrätt eller häva ett köp

Alla besvarade frågor (95665)