Instans för prövning av hyresbeslut

2017-11-06 i Hyresrätt
FRÅGA
Hej!Via hyresvärdens internkö har jag sökt en lägenhet och blivit erbjuden den, då jag bland sökanden som hade längsta kötid. Efter att tackat ja till hyresrätten beklagde hyresvärden och sa att jag inte kommer att bli erbjuden lägenheten. Vilken instans kan jag vända mig till, hur överklagar jag detta beslut samt vad säger lagen om sån tvist?Tack på förhand
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline!

För hyresrätt gäller 12 kap. jordabalken, även kallat hyreslagen. Hyresnämnden prövar tvister om i hyresrätt (69 §). Det finns ett antal olika hyresnämnder i landet och du ska vända dig till den som gäller för ditt län. Lista finns här.

Utan alla omständigheter till hands kan jag inte säga om du har rätten på din sida men generellt kan sägas att det är bindande att erbjuda någon en hyresrätt om denne hunnit acceptera innan erbjudandet återkallas (se 1 § avtalslagen).

Hoppas det besvarar din fråga. Tveka inte att höra av dig till oss igen nästa gång juridiken krånglar!

Vänliga hälsningar,

Samuel Karlsson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Hyresrätt (2056)
2021-09-15 Hur mycket kan det kosta att ersätta en borttappad nyckel?
2021-09-13 Får en hyresvärd gå in i en lägenhet vid misstanke om brott?
2021-09-12 Hur blir man av med en hyresgäst som vägrar flytta?
2021-09-09 Uppsägningstid vid 15 månaders hyresavtal

Alla besvarade frågor (95697)