Hur räknar man när hyreskontraktet upphör vid det månadsskifte som infaller närmast efter 3 månader från uppsägning?

2017-11-06 i Hyresavtal
FRÅGA
Hyr en villa i kontraktet står hyrestid 2017-03-04 tills vidare hyreskontraktet upphör vid det månadssifte som infaller närmast efter 3 månader från uppsägning jag sa upp kontraktet den 9 sept 2017 när blir då min sista dag är inte överens med husägaren han säger att jag är bunden vid kontraktet året ut , stämmer det hur räknar man tacksam för svar
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det stämmer vad husägaren säger, kontraktet löper till och med den sista december och du är alltså bunden året ut. När det i hyreskontraktet står "upphör vid det månadsskifte som infaller närmast efter tre månader från uppsägning" räknar du först tre hela månader från den dag du sa upp kontraktet, det vill säga den 9 september till den 9 december. Månadsskiftet närmast efter blir därmed månadsskiftet december/januari. (Även om du hade sagt upp kontraktet den sista september hade alltså kontraktet löpt till och med den sista december.)

Hoppas du fått svar på din fråga!

Med vänlig hälsning

Tova Andersson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Hyresavtal (1616)
2021-09-17 Får hyresavtalet villkora att hyresgästen ska ersätta alla skador som uppstår på lägenheten?
2021-09-16 Ångra uppsägning av hyresrätt
2021-09-14 Hyresavtals giltighet efter ändrade personuppgifter
2021-09-14 Hur kan en lokalhyresgäst vräkas vid obetald hyra?

Alla besvarade frågor (95697)