Hur lång är handläggningstiden på Migrationsverket?

2017-11-29 i Migrationsrätt
FRÅGA
Ingår tiden för överklagande och nytt beslut i det som kallas handläggningstid på migrationsverket vis asylansökningar?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Jag uppfattar din fråga som att du undrar om tiden för överklagande och nytt beslut innefattas i det som kallas handläggningstid på Migrationsverket vid asylansökningar.

Jag är inte helt säker på vad du vill ha svar på med din fråga, så jag ska försöka svara så gott det går. Handläggningstiden hos Migrationsverket sträcker sig från tiden asylansökan gjordes till Migrationsverket fattar sitt beslut. Om man sedan överklagar beslutet lämnas det över till migrationsdomstolen.

En bra sida på Migrationsverkets hemsida är denna: https://www.migrationsverket.se/Kontakta-oss/Tid-till-beslut.html Där kan du få uträknat hur lång tid tar det att få ett beslut från Migrationsverket i en situation som din. Du ska svara på några frågor så får du veta hur lång tid det brukar ta och vad som händer med din ansökan. Resultatet visar hur lång tid det har tagit för personer med liknande ansökningar att få ett beslut. Tyvärr kan ingen tid visas för de som har ansökt om asyl, vilket ju var din fråga. Men genom kalkylatorn kan du i alla fall få ett hum om ungefär hur lång tid ett beslut tar.

Om du skulle vilja ha ytterligare hjälp av en jurist som kan hjälpa dig mer praktiskt vidare med detta kan du höra av dig till mig på sanna.wetterin@lawline.se så återkommer jag med information om konsultation med vår juristbyrå.

Hoppas att det var svar på din fråga!

Vänliga hälsningar

Sanna Wetterin

Sanna Wetterin
Vi kan hjälpa dig vidare!
Våra jurister ger dig personlig hjälp. Klicka för att boka tid med Lawline Juristbyrå: BOKA.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Migrationsrätt (1253)
2021-12-06 Förlängt uppehållstillstånd
2021-11-27 Valid residence permit as a requirement for a new permit
2021-11-17 Permanent uppehållstillstånd
2021-11-14 Vad händer om man reser utan uppehållstillståndskort?

Alla besvarade frågor (97723)