Hur gå tillväga för att genomföra svärfars sista önskan?

2019-08-05 i Testamente
FRÅGA
Hej jag undrar lite på hur arv inom vår familj funkar.Min Svärfar dog och lämnade ett arv åt sin hustru. En tid innan han dog så talade han om till både mig och sin son att vi skulle dela upp arvet efter min makes mamma på 50% alltså hälften var. Vi hade en mycket fin relation jag och min svärfar och han såg mig som en dotter.Min man har en vuxen dotter innan mig och de har varit ovänner sedan min svärfar dog angående pengar. Hon har sagt att när sin pappa dvs min man dör så kommer hon göra allt för att sätta mig på bar backe. Vi hittar inget skrivet avtal bland mina svärföräldrars papper men min man vill upprätthålla sin fars önskan. Hur kan vi gå till väga? tack på förhand
SVAR

Hej! Och tack för att du vänt dig till Lawline med din fråga!

Jag förstår det som att ni vill upprätthålla din svärfars önskan om att du och din make ska dela lika på din svärfars kvarlåtenskap. För att arvet ska fördelas på ett annat sätt än enligt lag krävs ett testamente. Då det framgår att ni inte hittar något testamente går din svärfars önskan tyvärr inte att genomföra.

Vad gäller din makes dotter från ett tidigare förhållande rekommenderar jag er att skriva ett testamente för att du inte ska "stå på bar backe" om din make skulle gå bort. I ett testamente kan din make testamentera bort all sin kvarlåtenskap, med förbehåll för laglotten som är 50% av all kvarlåtenskap. Vill ni ha hjälp med att upprätta ett testamente kan ni kontakta våra jurister här.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Sofia Holgersson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
21 Hej kära bröder och systrar. Om du behöver ett seriöst lån mellan individer eller om du har ett stort projekt och behöver finansiering är jag tillgänglig för att ge dig lån från 15000 Kr till 5.000.000 KR. Den årliga räntan är 2%. För mer information kontakta mig så blir du nöjd: nagelsilvia58@gmail.com
2019-08-06 15:44
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Testamente (2264)
2019-10-14 Sambo ärver med fri förfoganderätt genom testamente och efterarvsrätt för särkullbarn
2019-10-14 Uppfyller en underskrift med initialer formkravet för ett vittnes namnunderskrift i ett testamente, och vad kan jag göra om tingsrättens bedömning går mig emot?
2019-10-07 Sparande på konto som enskild egendom
2019-10-07 Testamentera framtida egendom

Alla besvarade frågor (73691)