Hur begär jag att få ut en allmän handling?

FRÅGA
HejJag skulle vilja veta en persons skatteåterbäring och för vad den fick tillbaka pengar för. Ex ränta från lån på bostad mmHur går jag tillväga för att begära ut de papperen?Mvh
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Du kan begära att få ta del av alla handlingar hos myndigheterna (2 kap. 1 § tryckfrihetsförordningen). Är de inte belagda med sekretess ska du få ta del av dem (2 kap. 2 § tryckfrihetsförordningen).

Du ska vända dig till den myndighet som förvarar handlingen (6 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen). I ditt fall blir det Skatteverket.

På Skatteverkets hemsida står det att du kan välja mellan att ringa dem, skicka post eller e-post för att göra din begäran. Vill du ringa gör du det på detta nummer: 0771-567567. Vill du skicka e-post kan du trycka på länken till deras hemsida så hittar du ett formulär. Du har rätt att vara anonym.

Tänk på att du behöver specificera vad du vill ha ut så de kan hitta det. De har en skyldighet att leta efter det du begär ut men inte gissa sig fram till vad du vill ha. Uppge namn på personen, gärna personnummer och att du vill ha beslutet om personens slutgiltiga skatteuträkning samt vilket år det gäller.

Får man tillbaka pengar så är det för att det under året dragits för mycket i preliminär skatt, på t.ex. lön, aktieutdelning eller liknande. När Skatteverket sedan räknar ut det slutgiltiga så ser det att personen totalt betalat in för mycket.

Hoppas du fick svar på din fråga, annars är du varmt välkommen med en ny!

Vänligen,

David Naud Björklund
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
Äntligen har min lycka återställts av en man som heter Dr Akobe ,, Jag är Shole Kakhaz, jag vill att alla på den här webbplatsen / forumet för att gå med mig tacka det här DR Akobe för vad han just gjorde för mig och min familj, jag hade varit gift till min man i 5 år bodde vi lyckligt tillsammans i år och inte förrän han reste till Italien för en affärsresa där han träffade den här prostituerade som heksade honom att hata mig och barnen och älska henne bara så när min man kom tillbaka från resan sa han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ur huset och han skulle nu till Italien för att se den andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerade och jag bodde bara med min mamma och jag var inte behandlande bra för att min mamma blev gift med en annan man när min pappa död så mannen som hon blev gift med behandlade inte jag och min barn bra så jag var så förvirrad och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka till mig och mina barn så en dag som jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om detta MAN DR Dr.Akobe (akobemagicspell @ gmail. com) delas på internet av en dam och det imponerar på mig också så jag tycker också om att prova först var en rädd när jag tänker på vad jag och mina barn passerar så jag kontaktar honom och han berättade för mig att var lugn i bara två dagar att min man ska återställas till mig och till min bästa förvåning fick jag ett samtal från min man på den andra dagen frågar efter barnen och jag ringde Dr OAkobe och han sa att dina problem har löst mitt barn så det här var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress att bromsa upp av en ond dam så med all denna hjälp från DR Akobe av (akobemagicspell@gmail.com) Jag vill att alla på detta forum ska gå med mig för att säga ett stort tack till DR.Akobe och jag kommer också att rådgöra för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom för hjälp via hans personliga email (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702 Det här är en del av lösningen som han kan 1. Stava för förtroende (människor kommer att lita på och tro dig alltid) 2. Återställ hälsa för de sjuka 2. Ta tillbaka ex kärlek 3. Stoppa någon från att störa din relation. 4. Ge medicin för stark och långvarig erektion 5. Snabbt äktenskapsförslag 6. Rengör all luck och återställ din lycka till 7. Du vill bli älskad av alla i din familj. 8. Behöver ett bra betalande jobb inom ditt område av specialisering. 9. Rengör dig själv från varje ond spell 10. du vill ha snabba pengar, rikedom, rikedom och berömmelse. kontakta honom nu via (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702 snälla kan du kopiera och skicka detta fantastiska vittnesbörd på andra forum / sajt så folk kommer att veta att det finns en bra lösning för alla slags familjeuppsägelse eller skilsmässa.
2019-06-09 09:52
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Offentlighetsprincipen (204)
2019-06-12 Har X körkort?
2019-06-08 Hur begär jag att få ut en allmän handling?
2019-06-07 Får en myndighet skicka ut allmänna handlingar via email?
2019-04-29 Är tentamenssvar en allmän handling?

Alla besvarade frågor (70263)