Hot mot ex-flickvän som anmält.

2017-05-31 i Övriga brott
FRÅGA
Gäller övergrepp i rättssak!En vän till mej blev oskyldigt anklagad för våldtäkt av sin tidigare flickvän men detta åtalet lades nerdå hon föll på eget grepp genom att ändra sin historia och inte komma ihåg när o hur etc etcDäremot så står ett åtal kvar men gäller nu övergrepp i rättssak!Detta "övergrepp i rättssak" blev eftersom han skrev ett sms till sin kompis och skrev några illa valdaord om ovanstående flickvän! Hans kompis vidarebefordrade då detta sms till den tidigare flickvänneneftersom de var vänner och hon i sin tur visade ju detta för polisen, men han hade ju verkligeninget uppsåt att hota eller skada sin tidigare flickvän utan var ju bara frustrerad och förbannad föratt ha blivit falskeligen anklagad för våldtäkt! Annars hade han ju skickat sms direkt till henne om han velathota men det gjorde han ju inte.Kan han nu bli dömd för detta?
SVAR

Hej och tack för att du valt att vända dig till Lawline!

Om domstolen kommer fram till att din vän har hotat ex-flickvännen för att hon anmälde din vän är det mycket möjligt att han döms för övergrepp i rättssak. Det är dock omöjligt för mig att svara vad domstolen kommer komma fram till eftersom jag inte vet hur bevisläget ser ut.

Mikael Jonasson
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?