HD - Högsta instans

2019-07-25 i Domstol
FRÅGA
Varför kan det vara två domskäl och domslut? varför? och är HD den slutgiltiga domen?
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline!

En anledning till att det till synes kan bli två domskäl eller domslut kan vara att någon av domarna eller nämndemännen är skiljaktig eller vill göra ett tillägg för egen del. Det betyder alltså att de kanske inte håller med eller vill göra ett tillägg som de anser vara viktigt i domskälen eller domslutet. Det kan även vara så att en högre instans väljer att ta upp en delfråga i ett mål och förvisar resterande del till en annan instans. De domarna och domsluten kan vara något bökiga att läsa och förstå sig på i sitt färdiga skick.

Högsta domstolen är mycket riktigt den sista instansen som prövar ett ärende.

Hoppas du fått svar på dina frågor!

Med vänlig hälsning.

AnnaSara Jarius
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
BE Hallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-25 10:35
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Domstol (361)
2019-08-30 Kan en målsägande lägga ner ett av åklagaren väckt åtal?
2019-08-27 Hej, jag ska analysera tingsrätten och hovrätten och liksom försöka hitta en skillnad mellan de. Vilken teori kan jag använda?
2019-08-27 Processmaterial i hovrätten
2019-08-22 Hur ogiltigförklarar man gamla domslut?

Alla besvarade frågor (72982)