Har jag rätt att få reda på vem min som är min farfars biologiska fader?

2019-07-15 i Faderskap
FRÅGA
Min farfar var ett "oäkta" barn. Han är nu avliden. Har min far eller jag rätt att få veta vem som är farfars biologiska far. Modern är känd.Vi vem fadern är men har inga papper på det. Min farfar växte upp i ett fosterhem.
SVAR

Hej! Och tack för att du vänt dig till Lawline med din fråga!

För att få veta vem som är angiven som far till din farfar kan du ringa Skatteverkets folkbokföring där olika familjeuppgifter finns registrerat, bland annat vilka som är registrerade föräldrar. Hos folkbokföringen uppger du din farfars personnummer och talar om att du vill veta vem som är fader till honom. Uppgifterna är offentliga och du behöver inte tala om vem du är eller varför du vill ha uppgifterna.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Sofia Holgersson
Fick du svar på din fråga?
Kommentarer:
2BHallå Jag driver ett privat internationellt finansiellt partnerskap som skapades för att hjälpa människor som behöver finansiellt stöd. Om du har ekonomiska svårigheter eller ekonomiskt kaos och behöver pengar för att starta ditt eget företag, eller om du behöver ett lån för att lösa dina skulder eller betala dina räkningar, kan jag bevilja lån som sträcker sig från upp till 5.000.000 sek. Om du är intresserad av mitt erbjudande, berätta vad du vill låna och hur lång tid det tar. Kontakt: nagelsilvia58@gmail.com
2019-07-16 02:58
Kommentera
Relaterat innehåll
Senaste besvarade frågorna inom Faderskap (270)
2019-08-31 Häva faderskap
2019-08-13 Kan jag tvinga fram ett faderskapstest?
2019-08-02 Förenklat förfarande för bekräftelse av faderskap och föräldraskap för ogifta par
2019-07-30 Vad krävs för att fastställa faderskap på någon som är myndig?

Alla besvarade frågor (72856)