Handläggningstid myndighet

2017-06-13 i Förvaltningsrätt
FRÅGA
HejJag har läst en mängd av era svara rörande migrationsverket men har inte hittat svaret på en fråga många ställer. Hur länge ska man behöva vänta på att en handläggare utses? Innan det finns en handläggare verkar ärendet inte ha någon ansvarig och därför finns det ingen som kan ge vettiga svar på frågor.
SVAR

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Enligt förvaltningslagen 7 § så finns ett allmänt krav på att myndigheter ska handlägga ärenden så snabbt som möjligt utan att säkerheten eftersätts. Det finns ingen reglerad allmän maxtidsgräns för hur lång tid ett ärende får ta, utan myndigheterna kan själva ha egna målsättningar för hur lång handläggningstid de ska ha som längst, men dessa målsättningar kan givetvis sättas ur spel beroende på arbetsbelastningen.

Det finns därmed ingen lagstadgad gräns för hur lång tid handläggningen av ett ärende får ta, utan endast ett krav på att handläggningen ska ske så skyndsamt som möjligt under de rådande förhållanden som finns i det specifika fallet.

Hoppas du fick svar på din fråga, om inte så är du varmt välkommen att komma in med en ny fråga till oss här på Lawline.

Vänligen,

Fanny Rudén
Du är välkomna att boka en erfaren jurist för fortsatt juridisk rådgivning genom att skicka en kostnadsfri bokningsförfrågan till Lawlines Juristbyrå här.
Våra jurister på Lawline Juristbyrå erbjuder rådgivning inom en rad olika områden och hjälper dig i ditt specifika ärende utifrån ditt behov.
Fick du svar på din fråga?
Senaste besvarade frågorna inom Förvaltningsrätt (665)
2021-07-19 Påverkas föräldrars försörjningsstöd av att vuxet hemmavarande barn arbetar?
2021-07-15 Kan en granne överklaga ett beslut om bygglov?
2021-07-12 Hur lång tid tar det innan man får ett svenskt personnummer?
2021-07-12 Hur länge kan en myndighet dröja med att avgöra ett ärende?

Alla besvarade frågor (94216)